Időpont egyezetetés: +36 20 555 7108

McKenzie módszer

Robin McKenzie, új-zélandi gyógytornász által kidolgozott, a gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere. Napjainkban a legelfogadottabb módszer, melyet világszerte alkalmaznak. Ezt a technikát orvosok és gyógytornászok sajátíthatják el, a Nemzetközi vagy a Magyarországi Mckenzie Intézet tanfolyamain, amelyről oklevelet kapnak. A módszer az úgynevezett mechanikai gerincpanaszok kezelésére szolgál, amikor a fájdalmakat valamilyen anatómiai képlet elmozdulása okozza, de nem alkalmas gyulladásos panaszok megszüntetésére.

A vizsgálat, csak úgy, mint a manuálterápia esetében, anamnézis felvétellel kezdődik, majd aktív mozgásterápiára épül, amely során a beteg speciális mozgásokat és testhelyzeteket ismétel, figyelve a fájdalom és a tünetek változására. Az eljárás során a terapeuta meghatározza a probléma mechanikai okát, az elmozdulást fokozó és az azt csökkentő vagy megszüntető mozgások irányát. Ezt követően személyre szabott kezelési programot állít fel, amit a beteg önállóan végez a továbbiakban, majd újabb konzultáció keretében – amennyiben szükséges – más gyakorlatokkal egészíti ki azt. Fontos részét képezi a terápiának a problémát előidéző testhelyzetek korrekciója és az ergonómiai tanácsadás is. A panaszok teljes megszűnésekor olyan tanácsokkal látjuk el pácienseinket, amelyek hosszútávon is biztosítják az elért eredményeket. A módszer kifejezetten ajánlott erős fájdalmak, akár porckorongsérv diagnózisa esetén is, segítségével gyakran a műtét is elkerülhető. Javasoljuk még derék-, hát-, illetve nyaki fájdalmak, felső vagy alsó végtagba sugárzó panaszok, lumbágó, ischiász esetén. A módszer alkalmas a további kiújulások megelőzésére is.

Amennyiben panaszait illetően rendelkezik röntgen, CT, MR lelettel, vagy más vizsgálati papírral, azt az első vizsgálat alkalmával feltétlenül hozza magával!

A kezelések alkalmával javasolt kényelmes ruházat, hölgyeknél lehetőleg kétrészes fürdőruha vagy fehérnemű, férfiaknál rövidnadrág.

    

Kapcsolat

Előzetes időpont egyezetetés kizárólag az alábbi telefonszámon:
(rendelőbe és otthonra egyaránt)

Telefon: +36 20 555 7108
Cím: 1181 Budapest, Baross utca 39.
www.livemedic.hu
Email: regos.agota@gmail.com