Időpont egyezetetés: +36 20 555 7108

Reumatológiai kórképek

A reumatológiai megbetegedések (Rheumatoid artritis, Bechterew-kór, kopások, a gerinc degeneratív elváltozási, stb.) során a fájdalom az egyik vezető tünet, emellett azonban minden esetben károsodik a mozgás minősége is. Az ízületi mozgásterjedelem fokozatosan csökken, az izmok és a szalagok túlnyúlnak vagy megrövidülnek, feladatukat nem képesek maradéktalanul ellátni. Ezek a tünetek együttesen jelentősen rontják a beteg életminőségét. Ezt a folyamatot kell megszakítani, lassítani, vagy ha lehetséges, visszafordítani mozgásterápiával.

Az emberré válás egyik fontos feltétele, hogy hüvelykujjunkat képesek vagyunk szembefordítani a többivel, ezáltal precíz finommozgások kivitelezése válik lehetővé. Könnyen belátható, hogy a kezet érintő reumatikus és egyéb megbetegedések nagymértékben rontják a beteg önellátási képességét. Ezekben az esetekben is rendkívül fontos szerep jut a gyógytornának a deformitások kialakulásának megelőzésében, a mozgásterjedelem növelésében, a degeneratív folyamat előrehaladásának lassításában.

Olyan kórképek esetében, amelyek bizonyos szövetek túlterhelése következtében alakulnak ki (ínhüvelygyulladás, tenisz- és golfkönyök, Achilles-ín fájdalom, stb.) speciális gyakorlatok és a kinezio-tape együttes alkalmazásával a panaszok akár meg is szüntethetők.

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolat

Előzetes időpont egyezetetés kizárólag az alábbi telefonszámon:
(rendelőbe és otthonra egyaránt)

Telefon: +36 20 555 7108
Cím: 1181 Budapest, Baross utca 39.
www.livemedic.hu
Email: regos.agota@gmail.com