Időpont egyezetetés: +36 20 555 7108

Gyógytorna

Minden mozgásszervrendszert érintő megbetegedés, sérülés, műtét után elengedhetetlen szerepe van a gyógytornának, amely ennek következtében rendkívül szerteágazó és sokszínű kezelési formákat foglal magában. Minden esetben tartalmazza az életmódra vonatkozó és ergonómiai tanácsokat, valamint az adott problémát érintő részletes felvilágosítás is.

Gerincproblémák során a fájdalom csökkentése után a felborult izomegyensúlyt, statikai eltéréseket, tartáshibákat gyógytorna gyakorlatok alkalmazásával szüntetünk meg, megakadályozva ezzel a probléma kialakulását.

Mozgásszervi sérülések esetén a sérült izmok erejének az ízületek mozgásterjedelmének visszanyerésében mind a konzervatív, mind a műtéti kezelést követően rendkívül fontos szerepet játszik. Enélkül könnyen elvész a mozgás harmóniája, amely által a probléma tartósan fennáll, a teljes gyógyulás nem következik be. Az alsó végtagot érintő sérülések, műtétek, protézis beültetések után a helyes segédeszköz használat és tehermentesítés megtanítása a kezelés kiemelt figyelmet igénylő részét képezi. Ennek hiányában a járás harmóniája sérülést szenvedhet, állandósulhat a sántítás, ami esztétikai problémán túl egyéb ízületi károsodásokhoz vezethet.

A kéz szerepe életünkben kiemelt fontosságú. Bármely, a kezet érintő műtét, sérülés vagy betegség során, az ujjak mozgásterjedelmének és a kéz finommotoros mozgásainak helyreállítása nélkül az önellátás képessége és ezáltal az életminőség jelentősen romlik.

Reumatológiai és neurológiai kórképekben kezelésében a betegség progressziójának csökkentésében, a tünetek enyhítésében, a mozgásképességek megtartásában és ezeken keresztül kedvezőbb életminőség elérésében van szerepe.

Kapcsolat

Előzetes időpont egyezetetés kizárólag az alábbi telefonszámon:
(rendelőbe és otthonra egyaránt)

Telefon: +36 20 555 7108
Cím: 1181 Budapest, Baross utca 39.
www.livemedic.hu
Email: regos.agota@gmail.com